Webbutveckling

Vi erbjuder webbutveckling genom att ta fram helt skräddarsydda lösningar för webben efter era önskemål. Det kan vara allt ifrån en avancerad webbplats till ett eget intranät som ska ha vissa funktioner för de anställda.

Webbutveckling är dock en ganska bred term och det finns väldigt många tekniker man kan använda sig av för att uppnå liknande om inte samma resultat. Att välja plattform och programspråk är ett exempel som man bör ta hänsyn till. Här finns det en uppsjö alternativ från PHP och ASP till Ruby on Rails, NodeJS och andra program- och skriptspråk. Vi har specialiserat oss på att erbjuda en viss kompetens inom detta.

Vi kan även bistå med webbutveckling för att underhålla, förbättra och uppdatera befintliga projekt. Vi kan t.ex. fixa delar av en webbtjänst som slutat fungera eller mobilanpassa en befintlig webbplats genom att göra den responsiv.  Vi kan även utveckla nya system helt från grunden efter de kravspecifikationer som ni sätter upp.

Ta kontakt med oss för information om ni är intresserade.

Att utveckla från grunden

Att utveckla något från grunden kan vara både kul och spännande. I vissa fall är det helt nödvändigt då det bara skulle bli klumpigt och onödigt komplicerat att försöka bygga det på en befintlig mjukvaruplattform. Men det gäller inte alla scenarion.

En egen företagshemsida för att visa upp företagets tjänster och/eller produkter är sällan ett exempel på att man behöver utveckla något helt från grunden. Då är det ofta bättre att bygga på en befintlig plattform som WordPress eller andra CMS (Content Management System/Innehållssystem) som Joomla och Drupal. Detta gör att man sparar mycket tid och du som kund får en hemsida som är enkel att uppdatera själv genom en administrationspanel.

Även webbshoppar är det bättre att bygga på ett befintligt system som är anpassat för detta. Till WordPress finns t.ex. WooCommerce som är avsett att agera webbutik med WordPress som plattform. Eftersom många redan kör sådana lösningar finns det färdiga tillägg om man t.ex. vill koppla betallösningar som Kreditkort, Klarna, Faktura och andra alternativ. Detta är något som sparar mycket utvecklingstid och pengar.

Att utveckla något från grunden innebär en grundlig analys av vad man behöver och vilken plattform och tekniker som passar sig bäst för att nå ens mål. När alla kravspecifikationer är färdigställda och man vet vad systemet ska leverera så är det viktigt att utvecklare går igenom allting så där inte finns frågetecken kring hur något ska lösas. Att lägga ner hundratals timmar på att utveckla något för att sedan inse att det inte går att lösa en essentiell del i systemet kan få katastrofala följder rent ekonomiskt och detta vill man undvika.

Finns där inga frågetecken kan påbörjat av design och gränssnitt inledas för att få fram en bild av hur allt ska hängas ihop samtidigt som programmerare utvecklare bakomliggande kod. Tillsammans med att gränssnittet färdigställs kopplas den ihop med det bakomliggande systemet för att funktioner i mjukvaran successivt ska ta plats. Detta ger också kunden möjlighet att följa arbetet då man t.ex. kan följa upp och visa hur projektet successivt tar form.

Oftast tar det lång tid att utveckla något från grunden. Det finns inte lika många genvägar att ta och ska det som utvecklas dessutom ha någon form av administrationsmöjligheter efteråt springer det snabbt iväg i arbetstid. Ett mindre system kan enkelt resultera i flera hundratals arbetstimmar beroende på vad det är som ska göras.

Vi utför webbutveckling i Lund och Malmö

Att utveckla skräddarsydda system kräver en hel del förarbete och därför riktar vi våra tjänster främst till företag i Malmö och Lund med omnejd. Det gör det lättare att hålla i möten och hela processen med allt från planering till utveckling flyter på bättre.

Vi är en webbyrå lokaliserade i Lund men jobbar gärna med andra företag i Malmö och Öresundsregionen. Ta gärna en titt på vår kompetens och vilka tekniker vi inriktat oss på. Ni kan även ta kontakt med oss om ni bara vill bolla några idéer kring ett projekt eller få en offert på ett uppdrag.