Underhåll och Drift

Driften av hemsidan sköts normalt sätt av ett webbhotell och saknar ni detta idag så kan vi rekommendera en bra leverantör efter era behov. Webbhotellet sköter normalt sätt även hanteringen av ert företags e-post om ni önskar företagsadresser som t.ex. fornamn.efternamn@dittforetag.se.

Vi erbjuder även drift som ett tillägg när du köper hemsidan av oss. Din hemsida blir då placerad på vår server och du slipper handskas med ett webbhotell själv. Om du är intresserad av den lösningen så hittar du mer om det här.

Underhåll

Normalt sätt ansvarar kunden helt för underhållet av sin hemsida. Tack vare att vi kör WordPress är det dock inte svårt att göra denna biten själv då du kommer bli uppmärksammad på om där finns uppdateringar när du loggar in. Dessa uppdateringar kan du sedan hämta hem med några enkla knapptryckningar.

Nackdelen med WordPress är att den används på miljontals hemsidor vilket även gör det attraktivt för hackers som ständigt letar säkerhetshål. WordPress är väldigt snabba med att täppa till säkerhetsluckor men det kräver ofta att du själv är vaksam och loggar in för att hålla ditt system uppdaterat och skyddat.

Ett annat fenomen som kan uppstå är att tillägg, metoder och funktioner som er hemsida använder inte uppdateras och senare slutar stödjas av nyare versioner av WordPress. Ett sådant problem tar oftast många år men kräver också åtgärder som inte alltid är snabba att fixa. Det kan även leda till att er hemsida tillfälligt slutar fungera tills att det är åtgärdat.

Vi kan ta över underhållet, övervaka WordPress och uppdatera det när det behövs. När något väl slutar fungera fixar vi detta åt er utan extra kostnad. Detta definieras även på sidan för tilläggstjänster.